Recreatiepark Ponderosa

Wandelroutes

Struinen door puur Brabant

Wandelen bij Ponderosa

Natuurlijk kunt u vanuit Recreatiepark Ponderosa mooie wandelingen maken. De camping ligt midden in de natuur en vanaf hier loopt u direct het bos in. Uw trouwe viervoeter kan u gezelschap houden tijdens de wandeling. Via het bos loopt u rechtstreeks naar het centrum van Baarle-Nassau.

Op de route ligt ook een stiltegebied, waar vogelliefhebbers hun ogen uitkijken. Natuurlijk is hier ook een vogelkijkplaats en een broedplaats, waar vooral in de lente veel te zien en te beluisteren is. Via een andere route loopt u langs uitgestrekte velden waar aardappelen worden gekweekt, afgewisseld door maisvelden.

Enclave

De enclavewandeling neemt u mee door de dorpskern van Baarle. U wandelt langs bijzondere historische plekjes en steekt diverse malen de grens over. Aan de huisnummers kunt u zien in welk land u aan het wandelen bent. Het is mogelijk om met een gids de grenzen te verkennen. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij Toerisme Baarle.

Dodendraad

De wandeling voert langs het oorlogsmonument, het noodgemeentehuis en andere plaatsen die aan de Eerste Wereld Oorlog herinneren. Het dodendraadwandelpad start in Zondereigen en heeft een bewegwijzering van 3,3 kilometer.

Meer informatie:
https://toerismebaarle.com/ontdek-baarle/wandelen/
https://www.dodendraad.org/wandelroute-baarle-hertog-en-baarle-nassau-centrum

 

"Vanuit uw caravan of chalet recht de bossen in!"

Ponderosa op Zoover
Camping Ponderosa - 4 Sterren
Maaijkant 23-26
5113 BD Ulicoten
+31(0)13 5199391