Recreatiepark / camping Ponderosa

Natuurgebieden

Geniet van het mooie groene Brabant

Paradijs voor natuurliefhebbers
Recreatiepark Ponderosa wordt omringt door natuurgebieden. Uitgestrekte landschappen, waar u urenlang kunt wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. Zelfs doorgewinterde vogelkijkers zullen zich in deze gebieden verbazen over de hoeveelheid bijzondere soorten die hier hun nest bouwen en, net als u, genieten van de rust.


De Hollandse Bossen
Op een steenworp afstand van Baarle Nassau liggen De Hollandse Bossen. Een 85 hectare groot landgoed dat voorheen in particulier bezit was, maar recentelijk door Natuurmonumenten is overgenomen en is opengesteld voor publiek. Het bestaat uit bossen, graslanden, akkers en lanen.

Meer informatie: www.vvvbaarle.nl

Chaamse Bossen
Dit natuurgebied wordt beheerd door Staasbosbeheer en is ruim 1300 hectare groot. Ooit bestond het gebied uit zandverstuivingen en natte heide met verschillende vennen. Veel van deze heideterreinen zijn tussen 1900 en 1934 ontgonnen en bebost met voornamelijk grove den. Het gebied werd ontwaterd en te natte plekken werden omgezet in grasland. Hieraan heeft het bos zijn verrassende afwisseling te danken. In het gebied zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook kunt u een verfrissende duik nemen in de Chaamse beken.

Ponderosa op Zoover
Camping Ponderosa - 4 Sterren
Maaijkant 23-26
5113 BD Ulicoten
013 5199391