Recreatiepark Ponderosa

Fietsknooppunten

Plan uw eigen fietsroute in de omgeving van Ponderosa

U heeft al kunnen lezen dat u tijdens een fietstocht door het Brabantse landschap waarschijnlijk regelmatig de grens met België over rijdt. Maar dat is natuurlijk niet het enige bijzondere dat een fietstocht door de omgeving te bieden heeft. In de hele omgeving zijn verschillende fietsknooppunten te vinden, waardoor u zelf makkelijk uw route kunt uitstippelen en u elke dag weer een ander gebied kunt verkennen. Naar België, door verschillende kleine dorpen of juist naar de stad, langs landerijen en uitgestrekte akkervelden. U raakt niet uitgekeken.

De zoete geur van aardbeien

Naast de knooppuntenroutes is er ook de beroemde aardbeienroute door de streek. Van mei tot en met augustus kleuren de velden in dit gebied rood. De aardbeien zijn er weer! Tijdens deze route ruikt u de zoete geur van de vruchten vanaf de fiets. Stap af en pluk (wel even toestemming vragen!) zelf uw zomerkoninkjes, peuzel ze meteen op of neem een bakje mee. 

Veel kwekers hebben langs de kant van de weg een ‘aardbeienautomaat’ staan. Wie geen zin heeft om zelf te plukken, kan hier een bakje uit de automaat halen. Hartstikke vers en een energiebommetje voor het vervolg van uw fietstocht!

Plan uw route met Fietsroutenetwerk

De Mark

Er is een prachtige fietsroute langs de rivier De Mark, door de natuur, met Recreatiepark Ponderosa als op-en afstappunt. Vanaf Ponderosa start deze fietsroute door het mooie Brabantse landschap. Het unieke is dat je verschillende keren de grens van Belgie zal oversteken. Via oude huizen en de molen in Ulvenhout slingert de route over een fietspad langs De Mark naar het zuiden. Vergezichten worden afgewisseld door bossen. Vanaf Meersel-Dreef waar de Paters wonen en een beeldentuin te bezichtigen is, fietst u het laatste stukje terug en steekt u de grens naar Nederland weer over richting Ulicoten. 

Smokkelroute

Wie zich op ruiger terrein wil begeven, waagt zich aan de smokkelroute: 44 kilometer kriskras over de grens met Nederland! Heerlijke boerenbuitenlucht en de pracht van het landschap prikkelen van begin tot eind uw zintuigen. U fiets door velden en niemandsland tussen het Nederlandse West-Brabant en de Antwerpse Kempen.

Meer informatie:
https://fietsroutenetwerk.nl/fietsroutes/44286363/genieten-van-de-brabantse-natuur-langs-de-rivier-de-mark

https://toerismebaarle.com/ontdek-baarle/fietsen/  

https://www.vlaanderen-fietsland.be/fietsroutes-regio/antwerpse-kempen

"Stel zelf je fietsroute samen met de fietsknooppunten"

Ponderosa op Zoover
Camping Ponderosa - 4 Sterren
Maaijkant 23-26
5113 BD Ulicoten
+31(0)13 5199391