Recreatiepark Ponderosa

Fietsknooppunten

Plan uw eigen fietsroute in de omgeving van Ponderosa

Fietsen verhuur op Ponderosa

Sinds dit seizoen kunt u bij Ponderosa fietsen huren, we hebben nog een bescheiden vloot van Cortina e-bikes en Oxford fietsen. Dus wilt u zeker zijn van een fiets als u hier bent dan raden wij aan om bij uw boeking dit aan te geven.

  per dag weekend (vrij-zon) per week
Electrische fiets €22,50 €50,- €110,-
Fiets met versnelling €10,- €28,50 €45,-
BMX kind €8,50 €24,- €39,-

 

Er lopen diverse fietsroutes langs Ponderosa. Bij de receptie kunt u fietsroutekaarten kopen en voor €2,- fietst u 128 km weg door het prachtige Brabantse land. De routes beginnen en eindigen op Ponderosa.


De zoete geur van aardbeien

Naast de knooppuntenroutes is er ook de beroemde aardbeienroute door de streek. Van mei tot en met augustus kleuren de velden in dit gebied rood. De aardbeien zijn er weer! Tijdens deze route ruikt u de zoete geur van de vruchten vanaf de fiets. Stap af en pluk (wel even toestemming vragen!) zelf uw zomerkoninkjes, peuzel ze meteen op of neem een bakje mee. 

Veel kwekers hebben langs de kant van de weg een ‘aardbeienautomaat’ staan. Wie geen zin heeft om zelf te plukken, kan hier een bakje uit de automaat halen. Hartstikke vers en een energiebommetje voor het vervolg van uw fietstocht!

Plan uw route met Fietsroutenetwerk

De Mark

Er is een prachtige fietsroute langs de rivier De Mark, door de natuur, met Recreatiepark Ponderosa als op-en afstappunt. Vanaf Ponderosa start deze fietsroute door het mooie Brabantse landschap. Het unieke is dat je verschillende keren de grens van Belgie zal oversteken. Via oude huizen en de molen in Ulvenhout slingert de route over een fietspad langs De Mark naar het zuiden. Vergezichten worden afgewisseld door bossen. Vanaf Meersel-Dreef waar de Paters wonen en een beeldentuin te bezichtigen is, fietst u het laatste stukje terug en steekt u de grens naar Nederland weer over richting Ulicoten. 

Smokkelroute

Wie zich op ruiger terrein wil begeven, waagt zich aan de smokkelroute: 44 kilometer kriskras over de grens met Nederland! Heerlijke boerenbuitenlucht en de pracht van het landschap prikkelen van begin tot eind uw zintuigen. U fiets door velden en niemandsland tussen het Nederlandse West-Brabant en de Antwerpse Kempen.

Meer informatie:
https://fietsroutenetwerk.nl/fietsroutes/44286363/genieten-van-de-brabantse-natuur-langs-de-rivier-de-mark

https://toerismebaarle.com/ontdek-baarle/fietsen/  

https://www.vlaanderen-fietsland.be/fietsroutes-regio/antwerpse-kempen

"Stel zelf je fietsroute samen met de fietsknooppunten"

Ponderosa op Zoover
Camping Ponderosa - 4 Sterren
Maaijkant 23-26
5113 BD Ulicoten
+31(0)13 5199391