Recreatiepark Ponderosa

Coronavirus COVID-19

Laatste update 01-04-2020

Alle maatregelen gelden tot en met 28 april 2020. Er vinden geen evenementen plaats tot 1 juni 2020. In de week voor 28 april worden de maatregelen heroverwogen.

Indien de maatregelen invloed hebben op uw verblijf op Ponderosa ontvangt u donderdag hierover een persoonlijk bericht. 
_____________________________________________________________________________

Recreatiepark Ponderosa volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De situatie varanderd dagelijks en wij volgen de adviezen van het RIVM strikt op. De richtlijnen kunt u terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarnaast hanteren wij de voorwaarden van de Hiswa Recron.

 "Zijn alle campings en vakantieparken nu dicht?" Een voorzitter van een veiligheidsregio kan besluiten als hier reden toe is om specifieke locaties voor publiek te sluiten. Dus ook campings en vakantieparken. Een reden tot sluiting kan zijn als er door de locatie onvoldoende maatregelen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat gasten 1,5 meter afstand kunnen houden.

"Mogen sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) wel open blijven?" Nee, die moeten sluiten. Het is verboden om gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij recreatieparken en andere recreatieve locaties geopend te houden. Dit zijn locaties van vakantieparken, campings, kampeerterreinen, jachthavens  en kleinschalige kampeerveldjes (bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’).

Ook gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij parken, natuurgebieden en stranden moeten gesloten blijven

"Waarom heeft Ponderosa er voor gekozen open te blijven" De situatie is nu zo dat mensen nog de keuzevrijheid hebben om naar hun (sta)caravan te gaan. Het restaurant, terras, cafetaria en het zwembad is dicht maar de receptie is open. Wij initiëren geen groepsactiviteiten en iedereen blijft op zijn eigen plek. Gasten dienen zich te houden aan de voorzorgsmaatregelen die zijn opgelegd door het RIVM en de overheid. Die regels gelden thuis en ook in verblijfsaccommodatie op het park. 

''Kan ik mijn voorseizoenplaats annuleren?'' Wij vinden het erg jammer als u besluit om uw reservering te annuleren. Indien u de plaats bij Ponderosa wil annuleren zijn de Recron voorwaarden van toepassing.

''Ik wil mijn voorseizoenplaats annuleren en de kosten verhalen bij mijn eigen reisverzekering'' Wij raden u aan om hierover contact op te nemen met uw verzekeraar, per verzekeraar verschillen de voorwaarden hiervoor. Mail naar receptie@ponderosa.nl en u krijgt een annuleringsfactuur met de geldende kosten voor de verzekering.

"Ik wil mijn voorseizoenplaats verzetten naar volgend jaar." Het is nu niet mogelijk de reservering van uw voorseizoenplaats te verplaatsen naar volgend jaar. Indien er verdere maatregelen komen vanuit het RIVM gaan we dit vraagstuk opnieuw bekijken. 

"Mag ik naar mijn stacaravan?" Omdat het recreatiepark zelf niet dicht hoeft (horeca en zwembad wel, hotels en campings niet) mogen gasten met een jaarplaats / stacaravan naar hun eigendom toe. Hier dienen zij zich te houden aan alle maatregelen die zijn opgelegd door het RIVM. We willen u verzoeken thuis te blijven als u klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts heeft. Daarnaast bent u verplicht volgens het RIVM veelvuldig de handen te wassen, geen samenscholing, gepaste afstand van elkaar en geen handen te schudden.

''Mag ik gebruik maken van mijn seizoenplaats?''  Onze gasten ontvangen deze week hierover bericht.

"Mag ik mijn reservering annuleren, vanwege het coronavirus?"
Als u de geboekte vakantie wilt annuleren verwijzen wij u naar de Recron Voorwaarden.

"Ik heb een kampeervakantie geboekt met aankomstdatum in april?" U kunt deze vakantie omboeken of een Ponderosa Vakantie-tegoed ontvangen. Er wordt telefonisch contact met u opgenomen om dit bespreken.Wij geven geen geld terug. 

"Kan ik mijn eigen annuleringsverzekering inschakelen?"
Wij raden u aan om hierover contact op te nemen met uw verzekeraar, per verzekeraar verschillen de voorwaarden hiervoor.

"Welke faciliteiten zijn er gesloten?" 
Het zwembad, restaurant, cafetaria en terras zijn gesloten tot 6 april. De receptie is wel open. Het cafetaria geopend in het weekend tussen 16-20 u (enkel afhaal)

Bescherming van u en ons personeel. 
Voor bescherming van ons personeel dient u zich aan de voorzorgmaatregelingen te houden die onderstaand worden aangegeven.

 • 1,5 meter afstand van elkaar houden
 • achter de aangegeven lijn blijven staan in de receptie
 • niet meer dan met 2 personen in de receptie
 • geen samenscholing
 • niet meer dan 5 kinderen in de speeltuin
 • met pin betalen
 • blijf thuis als u verkoudheidsklachten hebt, dat doen wij ook.
 • geen handen schudden
 • afstand houden van elkaar
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • was uw handen

Wij hopen op uw begrip. 
Wij zullen deze pagina dagelijks updaten. Ook voor ons is dit een uitzondelijke situatie in waar we u zo goed mogelijk te woord willen staan. Helaas lukt het ons niet altijd om direct een antwoord te geven, omdat we ook afhankelijk zijn van de overheid. Wij hopen op uw begrip en wensen iedereen veel sterkte toe.

Nieuwsbrief van 19 maart leest u hier: link: https://mailchi.mp/d97ab2b82cd4/recreatiepark-ponderosa-start-kampeerseizoen-2020

Vragen?
Staat uw antwoord er niet tussen op deze pagina dan kunt u contact op nemen met onze receptie. Wij zijn dagelijks te bereiken tussen 9.00 en 17.00 uur. 
☎️ 013-5199391
✉️ receptie@ponderosa.nl

Ponderosa op Zoover
Camping Ponderosa - 4 Sterren
Maaijkant 23-26
5113 BD Ulicoten
+31(0)13 5199391